Sök

Om Marimedia


"Vad är copywriting?"

Du kanske kliar dig i huvudet just nu och frågar dig "Vad är copy och copywriting?" Jo, det är ord som du använder i ditt företagande. Allt från ämnesrader i e-brev, till bloggrubriker, produktbeskrivningar, alla texter på din hemsida, inlägg på sociala media...

Helt enkelt alla ord du använder för att folk ska lära känna, gilla och lita på dig. Orden du använder för att påverka och sälja är också copy. Och antingen du gillar det eller ej kommer folk omedelbart att bedöma dig och ditt företag, beroende på orden du använder. Fundera på det här för ett ögonblick. Hur övertalar du någon till att göra något? Jo, via ord.

Marimedia består av mig, Marie Hagberg. Jag tycker om att skriva det mesta - säljande brev, artiklar, nyhetsbrev, inlägg på sociala media, vykort och kärleksbrev samt ge feedback på texter. Kontakta mig för en offert. Skriv till marie@marimedia.se eller ringa 0761-627 433 (under kontorstid).


Vem är jag?


Är utbildad copywriter men har skrivit sedan barnsben. Redan som barn älskade jag att skriva och blev högst förvånad om inte läraren läste upp min senaste uppsats för hela klassen. 

Som 10-åring startade jag en tidning. Den kom snöpligt nog bara ut i ett enda nummer innan den föll i glömska och fick läggas ner. 

När jag var tonåring förstod jag fördelarna med att bli intervjuad av journalister och synas/höras i media. På universitetet pluggade jag bland annat biologi (men föredrog att skriva för studenttidningarna) och hade tänkt att bli naturvetenskaplig journalist. När det bara var något år kvar hoppade jag av och startade istället upp ett bemanningsföretag för reklam- och mediabranschen. 

Har blivit intervjuad cirka 1 500 gånger i radio, TV, tidningar och poddar. Så småningom ledde det till att jag började frilansa som PR-konsult - jag visste ju vad journalister gillade. 

Har gjort ett sällskapsspel (alga), skrivit ett häfte om PR och fyra böcker (hade samma författaragent som deckardrottningen Camilla Läckberg!). Dessutom har jag skrivit hundratals artiklar till bland andra Amelia, resetidningen Vagabond, Aftonbladet… med fler. Det har även blivit tusentals nyhetsbrev. Nyhetsbreven fick många att höra av sig och konfunderat fråga ”Skriver du bara till mig?” Men nej. Det var tusentals personer som fick samma brev.



Är fortfarande väldigt djur- och naturintresserad så ibland är jag hund- och kattvakt. Dock inte samtidigt - hundarna (två ljuvliga labradorer) är rädda för katten. Under helgerna hjälper jag gärna svärmor med hennes kor. 

Snabba fakta:
Multipassionerad entreprenör
Stockholmare i förskingring
Kärleksmigrant i Växjö
Var Sveriges första  fjärilsskötare respektive dejtingkonsult
Är övertygad om att storken tappade mig i Sverige på väg till Frankrike
Drömmer om att bo utomlands under vinterhalvåret
Driver Nätverkspodden